Κείμενο που μοιράστηκε στην πορεία στις 5 Μαρτίου

ACHTUNG ACHTUNG !!

(ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!)

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Η ύπατη καγκελαρία και το υπουργείο (οικονομικού) Πολέμου ανακοινώνουν τα νέα μέτρα για τη σωτηρία του Έθνους (λέμε τώρα):

  • Περικοπή δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιρινής άδειας κατά 30%
  • Αύξηση του ΦΠΑ από το 4.5% στο 5%, από το 9% στο 10% και από το 19% στο 21%
  • αύξηση κατά 8 λεπτά στον Ειδικό Φόρο Καυσίμων για την βενζίνη και κατά 3 λεπτά για το πετρέλαιο θέρμανσης
  • Πάγωμα μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα
  • Μείωση της χρηματοδότησης για την Παιδεία και την Υγεία και προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Τα παραπάνω μέτρα θα είναι μόνιμα και θα εξοικονομήσουν 4.8 δις ευρώ. (Θα μπορούσαμε βέβαια να τα πάρουμε από τις τράπεζες, τους εφοπλιστές και τους επιχειρηματίες, αλλά ευτυχώς υπάρχουν και τα ΚΟΡΟΪΔΑ!!)

Τα μέτρα θα επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε η Ελλάδα να γίνει μια Μπανανία που θα προσελκύσει πολλούς επενδυτές.

Αναμένουμε την απόλυτη συμμόρφωση του πληθυσμού προς τας υποδείξεις και την εθνική συστράτευση στον ιερό σκοπό της αυξημένης κερδοφορίας του Κεφαλαίου!

Ζήτω το Κεφάλαιο, ζήτω η Αγορά, ζήτω το Έθνος!

Υ.Γ. Αν πεινάσετε φάτε φρεγάτες…


Τέρμα η πλάκα. Η κατάσταση δεν είναι καθόλου αστεία. Πρόκειται για τα χειρότερα οικονομικά μέτρα που έχει ανακοινώσει ελληνική κυβέρνηση, τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι αυτό απαιτούν οι «αγορές» και η Κομισιόν για να αυξηθεί η οικονομική αξιοπιστία της Ελλάδας ώστε να μπορεί να δανειστεί με χαμηλότερο επιτόκιο .

Ουσιαστικά δεν τίθεται βέβαια θέμα αποπληρωμής του χρέους των 400 περίπου δις ευρώ καθώς δεν υπάρχουν κράτη χωρίς χρέος και έλλειμμα και αυτό που γίνεται στην πράξη είναι ότι όλα τα κράτη δανείζονται ώστε να μετατεθεί η αποπληρωμή του χρέους τους στο μέλλον. Μάλιστα υπάρχουν κράτη με αρκετά μεγαλύτερο χρέος από το ελληνικό χωρίς να τίθεται θέμα χρεωκοπίας τους. Για παράδειγμα οι Η.Π.Α έχουν το αστρονομικό χρέος των τριών τρις δολαρίων αλλά και πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έχουν χρέος που ξεπερνάει της Ελλάδας ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ όπως η Ιρλανδία 222%, Ολλανδία 234%, Βέλγιο 219%  έναντι  του 125% του χρέους που έχει η Ελλάδα.

Το ζήτημα εδώ δεν είναι καμιά “εθνική σωτηρία”. Ο πραγματικός στόχος της “αγοράς”, όπως προωθείται από τις Βρυξέλλες αλλά και από τους ντόπιους καπιταλιστές μέσω των φερέφωνών τους στα ΜΜΕ, είναι η μείωση των μισθών και η απώλεια εργασιακών δικαιωμάτων. Έτσι θα συμπιεστεί το κόστος παραγωγής και θα αυξηθούν τα περιθώρια κερδοφορίας για να γίνει η Ελλάδα πιο “ελκυστική” χώρα για επενδύσεις του διεθνούς και ντόπιου Κεφαλαίου. Επιχειρείται δηλαδή η εξαθλίωση των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις χαμηλότερες βαθμίδες (σημειωτέον ότι τα μέτρα ανακοινώθηκαν για το Δημόσιο τομέα αλλά θα επεκταθούν και στον Ιδιωτικό), ώστε να γίνουν πιο φτωχοί, πιο πειθήνιοι και φοβισμένοι, πρόθυμοι να δουλέψουν με οποιεσδήποτε συνθήκες και μισθούς. Χρησιμοποιούν πολεμική ορολογία (“η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου”, “απαιτείται εθνική συστράτευση”) ώστε από τη μία να δημιουργήσουν συνθήκες ψυχολογικής πίεσης και φόβου κι από την άλλη χρησιμοποιούν τον “πατριωτισμό” και το “Έθνος” ως ιδεολογικές ντόπες που για άλλη μία φορά προωθούν την κοινωνική συναίνεση στις επιλογές του συστήματος, την παραίτηση, την υποταγή, την ταξική συνεργασία και τη στοίχιση των φτωχότερων πίσω από όσους τους εκμεταλλεύονται, σαν πρόβατα που πάνε για τη σφαγή.

Στο χέρι όλων μας είναι να μην τους αφήσουμε να πετύχουν τα σχέδιά τους. Δεν υπάρχει συνταγή σίγουρης νίκης των εργαζομένων αλλά υπάρχει συνταγή σίγουρης ήττας: Η παραίτηση, η μοιρολατρική αποδοχή, η προσπάθεια για εξεύρεση “ατομικών λύσεων” και βολέματος μπροστά στο πρόσωπο της καταιγίδας. Εμείς θεωρούμε ότι η μόνη πραγματική λύση, η συλλογική λύση από όλους τους εργάτες για τους ίδιους αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία, είναι ο αγώνας. Αγώνας μέσω της αυτόνομης οργάνωσης, είτε σε σωματεία είτε με άλλους τρόπους, μέσω της μετωπικής σύγκρουσης με το Κράτος και τα αφεντικά.

ΙΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Author: Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης

Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης Αναρχική / Αντιεξουσιαστική Συλλογικότητα Λάρισας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *