Κάλεσμα συμμετοχής στο 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Λάρισας


H αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας καλεί όλες τις συλλογικότητες αλλά και τους πολίτες να συμμετέχουν. Παράλληλα στην ανακοίνωση της ενημερώνει για τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί φέτος το φεστιβάλ, ανάμεσα τους το εργατικό κίνημα, η κοινωνική αλληλεγγύη, οι ελεύθεροι χώροι, η άνοδος του φασισμού, η Παλιστίνη και οι εξελίξεις στον αραβικό κόσμο, αλλά και ο κινηματογράφος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας διοργανώνει στις 23-24 Σεπτεμβρίου , στην κεντρική πλατεία της πόλης για όγδοη συνεχή χρονιά το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ με κεντρικό σύνθημα : «Από τα μονοπάτια του φόβου, στους δρόμους της αλληλεγγύης».

Ένα διήμερο εναντίον κάθε είδους ρατσισμού, ένα διήμερο προβολής, σύνθεσης, ζύμωσης, παρουσίασης και συνύπαρξης κάθε προσπάθειας, δράσης, ιδέας εναντίον των ρατσισμών, μια γιορτή του αντιρατσιστικού κινήματος της πόλης, των αγώνων του και των προταγμάτων του.

Σε αυτήν την προσπάθεια καλούμε κάθε συλλογικότητα, οργάνωση, σύλλογο, ομάδα, οργανισμό, σχήμα καθώς και μεμονωμένα πρόσωπα που συμβαδίζουν με το πνεύμα και τις ιδέες του φεστιβάλ και του αντιρατσιστικού κινήματος να συμμετέχουν ενεργά με την φυσική τους παρουσία, με το υλικό τους, με την εμπειρία τους και την διάθεσή τους.

Φέτος, η διάρθρωση του φεστιβάλ θα περιέχει χώρους (περίπτερα) θεματικών ενοτήτων και όχι αυτοτελή «τραπεζάκια» συλλογικοτήτων. Εκεί η κάθε συλλογικότητα μπορεί να συμμετέχει όπως η ίδια κρίνει πρόσφορο και θεμιτό με την φυσική της παρουσία και με το υλικό της που θα σχετίζεται με το περιεχόμενο της θεματικής.

Η κάθε συλλογικότητα και μεμονωμένα πρόσωπα εννοείται πως μπορούν να συμμετέχουν και στις συνελεύσεις της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας Λάρισας (όπως πάντα άλλωστε.) που αυτό το διάστημα επικεντρώνονται στην προετοιμασία του φεστιβάλ αλλά και στις ομάδες των θεματικών που επιλέγουν και συνδιαμορφώνουν κείμενα και υλικό για τα αντίστοιχα περίπτερα των θεματικών (κάτι που θα μας έδινε ιδιαίτερη χαρά.).

Οι θεματικές του φετινού φεστιβάλ θα είναι οι εξής:

1. Εργατικό κίνημα και μετανάστευση

2. Κοινωνικά κινήματα και Δίκτυα αλληλεγγύης

3. Η 7η τέχνη συναντά το ρατσισμό

4. Αστικό Περιβάλλον, ελεύθεροι χώροι και κοινωνικοί αποκλεισμοί

5. Ακροδεξιά-Φασισμός

6. Παλαιστίνη – ΓΑΖΑ- Αραβικές Εξεγέρσεις

Επιπρόσθετα θα υπάρξουν εκθέσεις ζωγραφικής, βιβλιοπωλείο, συζητήσεις
Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας

Author: Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης

Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης Αναρχική / Αντιεξουσιαστική Συλλογικότητα Λάρισας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *