Aν το δίκιο θες, καλέ μου,

με το δίκιο του πολέμου θα το βρεις.

Το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό μας απειλώντας το παρόν και το μέλλον μας, ενώ το ελληνικό κράτος, επίσημα υπέγραψε την υποθήκη.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει εδώ και καιρό: “Έχουμε πόλεμο”. Πολεμικά είναι τα μέτρα ενάντια στην κοινωνική πλειοψηφία που λαμβάνει το κράτος με την καθοδήγηση του ΔΝΤ, της ΕΕ. Οι μηχανισμοί στήριξης δεν είναι τα ταμεία των λαών ειναι ένα ματσο κερδοσκόπων επενδυτών. Το κεφάλαιο έρχεται να μας σώσει;ή απλά αλλάζουμε νταβατζήδες; Μήπως πλέον να ζητάμε ρουσφέτια στααγγλικά;
Βασικός τους στόχος αυτή τη στιγμή είναι να κάνουν πράξη όλες εκείνες τις αναδιαρθρώσεις που χρειάζονται για την πλήρη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Ζητούν από την κοινωνία να ζει υπό τη διαρκή τρομοκρατία της φτώχειας, της ανεργίας και της καταστολής. Το “ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα” δεν είναι πια μόνο ένα σύνθημα αλλά μια πραγματικότητα και αν δεν αντισταθούμε σήμερα υπονομεύουμε το μέλλον των δικών μας αλλά και των μελλοντικών γενεών των καταπιεζόμενων κοινωνικών στρωμάτων.

Το πείραμα που επιχειρείται με σκοπό να δοκιμαστούν τόσο τα όρια επιβίωσης των κοινωνικών τάξεων που ήδη ζουν υπό καθεστώς φτώχειας, όσο και τα αντανακλαστικά όλων των υπολοίπων είναι γεγονός.

Είναι ξεκάθαρο πως οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι αυτοί που δημιούργησαν την κρίση, δηλαδή το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο, στο οποίο θα περάσουν όλα τα δημόσια αγαθά και οι υπηρεσίες που θα έπρεπε να ανήκουν σε όλους μας.

Το ξεπούλημα των συνδικάτων και της «ηγεσίας» του εργατικού κινήματος, που αντί να προετοιμάζει τους εργάτες για την κατάληψη των χώρων παραγωγής και την διεύθυνσή τους από τους ίδιους τους πνευματικούς και χειρωνάκτες εργαζόμενους, αναδεικνύοντας την αρχή της αυτοδιεύθυνσης σαν την μόνη λύση για την περιφρούρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ξεπουλά τα όνειρα μιας ολόκληρης κοινωνίας στο περιθώριο της ζητιανιάς και τηςσυνδιαλλαγής.
Η οικονομική κρίση δεν υπάρχει εξαιτίας μας, εξαιτίας μας όμως υπάρχουν δεκάδες κατειλημμένα εργοστάσια, στην Αργεντινή, στην Γερμανία, στο Μεξικό που δουλεύουν χωρίς ιδιοκτήτες και διευθυντές, με μόνη αρχή την αλληλεγγύη και μόνο γνώμονα το συλλογικό καλό. Εξαιτίας μας υπάρχουν επιτροπές γειτονιάς που φέρνουν τους κάτοικους κοντά τον ένα με τον άλλο χωρίς «πολιτικούς» εκπροσώπους και κοινοβουλευτικά ερπετά.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στις 5 Μάη καλούνται συγκεντρώσεις: Στη Βιέννη μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία. Στο Μπιλμπάο μπροστά στο Ελληνικό προξενείο Στο Λονδίνο μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία. Στο Παρίσι μπροστά στην αντιπροσωπεία της ΕΕ. Στο Βερολίνο μπροστά στην Καγκελαρία. Στη Βουδαπέστη μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία. Στις Βρυξέλλες μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι λαοί δεν χρωστούν σε κανέναν. Η ζωή και η ελευθερία μας δεν υποθηκεύονται, δεν ξεπουλιούνται!

ΑΠΟ ΤΗ ΖΗΤΙΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΙΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Πορεία πραγματοποιήθηκε στις 05/05 στην Λαρισα εναντια στα οικονομικα μετρα το αναρχικο/αντιεξουσιαστικο μπλοκ ηταν περιπου στα 80 ατομα που είναι καλά για τα δεδομένα της πόλης.Είχε αρκετά καλό παλμό και δύναμη η πορεία, φωνάζονταν συνθήματα συνεχώς, μάλιστα καταστράφηκαν και κάποιες κάμερες τραπεζών και έπεσαν μπογιές σε τράπεζες. Αρκετός κόσμος χειροκροτούσε στις κάμερες.
Προς το τέλος της πορείας ένα σημαντικό κομμάτι των διαδηλωτών έκανε κατάληψη στη Νομαρχία όπου κρεμάστηκαν και πανώ και έμεινε εκεί για περισσότερο από μιάμιση ώρα. Αρχικά έφτασαν διμοιρίες αλλά μετά από λίγη ώρα αποσύρθηκαν και έμεινε η “διακριτική” παρακολούθηση των ασφαλιτών.

Στη συνέχεια ο κόσμος που ήταν στη Νομαρχία κατευθύνθηκε με πορεία στην πλατεία Ταχυδρομείου και εκεί διαλύθηκε. Λίγο μετά προσήγαγαν οι μπάτσοι διαδηλωτή που αποχωρούσε, προσαγωγή που μετατρέψανε σε σύλληψη για φθορές και συμμετοχή στην κατάληψη της Νομαρχίας. Άμεσα συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι πρώτα στο δικαστικό και ύστερα έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου και παρέμειναν μέχρι το απόγευμα.Την επομενη μερα αφέθηκε ελεύθερος.


Author: Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης

Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης Αναρχική / Αντιεξουσιαστική Συλλογικότητα Λάρισας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *