Κείμενο και τρικάκια που μοιράστηκαν εξω απο το δικαστικό με αφορμή τα γεγονότα της Κυριακής 21 Φλεβάρη

Χθες, Κυριακή 21 Φλεβάρη, αντιρατσιστές και αντιφασίστες-τριες αποφάσισαν να δώσουν απάντηση στο φασισμό μετά από εμετικό δημοσίευμα σε τοπικές εφημερίδες, όπου η ακροδεξιά συμμορία του Πατριωτικού Συνδέσμου (που έχει βρεθεί πολλές φορές χέρι – χέρι με τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή ) απειλούσε οποιονδήποτε θα βρισκόταν στον δρόμο τους, (:«..Προσοχή λοιπόν, γιατί πρώτον έχει αρκετό κρύο για να πέσει κανείς στο συντριβάνι της πλατείας κατά λάθος ή για να σκοντάψει στα σκαλιά της εκκλησίας…») με αφορμή το στήσιμο της προτομής του Χίτη Γρίβα στην πλατεία Αγ. Βησσαρίωνα. Μέσα σε μια γενικότερη έξαρση φασιστικού κλίματος σε όλη την Ελλάδα με εμπρησμούς αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, σπιτιών αγωνιστών και τραυματισμών μεταναστών και αντιφρονούντων, προσπαθούν να επιβάλλουν και στην πόλη μας ένα κλίμα τρομοκρατίας.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της παρακρατικής συμμορίας του Πατριωτικού Συνδέσμου, μεταξύ άλλων, έχουν επιτεθεί δολοφονικά σε συντρόφους στο δρόμο και έξω από τα σπίτια τους, έχουν επιτεθεί με μαχαίρι σε συντρόφους που κάνανε αφισοκόλληση και έχουν προσπαθήσει να επιτεθούν στην Ιατρική σχολή πέρυσι μετά το τέλος της μεγαλειώδους πορείας ενάντια στον τρομονόμο, με την απροκάλυπτη κάλυψη των ΜΑΤ.

Όμως οι προκλήσεις τους δεν μας φοβίζουν αλλά αντίθετα μας εξοργίζουν. Το πρωί πλήθος ανθρώπων που αντιτάσσονται στον φασισμό και στην τρομοκρατία που επιχειρείται από τα ΜΜΕ και τα μέσα καταστολής, με αφορμή και τα νέα οικονομικά μέτρα, κατέλαβαν την πλατεία Αγ. Βησσαρίωνα όπου και βρίσκεται το άγαλμα του Χίτη Γρίβα, αρνούμενοι να επιτρέψουν στους νέους γερμανοτσολιάδες να τρομοκρατήσουν ξανά την πόλη μας. Μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκαν φασίστες στην πλατεία και ακολούθησε συμπλοκή μετά από προκλήσεις τους. Στη συνέχεια εμφανίστηκε η αστυνομία με δυνάμεις των ΜΑΤ και για άλλη μια φορά έπαιξε τον ρόλο της υπερασπίζοντας το παρακράτος. Απώθησαν τους αντιφασίστες προς την πλατεία Ταχυδρομείου κι εκεί μας περικύκλωσαν με σκοπό να μας κλείσουν στην Ιατρική σχολή.

Την ώρα που επικρατούσε αυτό το τεταμένο κλίμα, οι ασφαλίτες που είχαν ήδη φθάσει στην πλατεία βρήκαν ευκαιρία να προσαγάγουν τρία άτομα και να ξυλοκοπήσουν άσχημα τον έναν από αυτούς μόνο με τη πρόφαση της βιντεοσκόπησης της εφόδου τους από κινητό τηλέφωνο. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Την στιγμή αυτή οι εναπομείνασες δύο προσαχθείσες βρίσκονται στην ασφάλεια της Λάρισας και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατόπιν μήνυσης των φασιστοειδών και «φυσικά» της διατάραξης κοινής ειρήνης. Τώρα το πως είναι δυνατόν δύο κοπέλες (όταν η μια συνελήφθη σε καφετέρια και η άλλη από την πλατεία αρπαγμένη από τα ΜΑΤ όπου παρακολουθούσε μαζί με τη μητέρα της τα δρώμενα) να ευθύνονται για τα παραπάνω, το αφήνουμε στη κρίση του καθενός που θεωρεί τον εαυτό του νοήμονα.

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 3 ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αντιφασίστες – στριες

Author: Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης

Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης Αναρχική / Αντιεξουσιαστική Συλλογικότητα Λάρισας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *