Για την υπόθεση των 4 συντρόφων που δικάζονται για απαλλοτρίωση σούπερ μάρκετ


-“Ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία”-Kοίτα ποιος μιλάει…
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε έντονα το φαινόμενο των απαλλοτριώσεων ειδών πρώτης ανάγκης από μεγάλες αλυσίδες Σ.Μ. και το μοίρασμα τους σε πολίτες.Δεν πρόκειται για φιλανθρωπία, αλλά για μια δράση που έχει στόχο το δίκαιο και αυτονόητο, να πάρουμε πίσω τα αγαθά που παράγουμε και χρυσοπληρώνουμε για να καταναλώσουμε.
Στις 11/2/09 ομάδα αναρχικών- αντιεξουσιαστών με καλυμμένα πρόσωπα απαλλοτρίωσε είδη πρώτης ανάγκης από γνωστή αλυσίδα Σ.Μ. στην Λάρισα.Τα προϊόντα μοιράστηκαν στον κόσμο ο οποίος αγκάλιασε την κίνηση στην παρακείμενη λαϊκή αγορά. Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν να κάνει 4 προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις με μοναδικό στοιχείο την πολιτική ταυτότητα των συλληφθέντων, οι οποίοι δικάζονται την 1 Φεβρουαρίου με την κατηγορία της ληστρικής κλοπής κατά συναυτουργία (κακούργημα) .Για την ίδια υπόθεση έχουν οριστεί ήδη 2 δίκες οι οποίες αναβλήθηκαν.Στο πρώτο δικαστήριο η αστυνομία έκανε επίδειξη δύναμης, παρατεταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ στο δικαστικό μέγαρο απαγορεύουν την είσοδο σε κόσμο που ήθελε να παρακολουθήσει την συγκεκριμένη δίκη,ενώ όπως είναι γνωστό οι δίκες είναι δημόσιες και μπορούν να παρακολουθούνται από όλους τους πολίτες.Μετά από πίεση των συνηγόρων υπεράσπισης και των αλληλέγγυων ένα μέρος του κόσμου κατάφερε να μπει στην αίθουσα αφού επιβλήθηκε σωματικός έλεγχος ακόμα και στους δικηγόρους και τους συγγενείς των κατηγορουμένων.
Από τις καταθέσεις των μπάτσων, οι οποίοι αναφέρουν ότι συνέλαβαν τους συγκεκριμένους ανθρώπους επειδή τους γνωρίζουν από τις κινηματικές τους δράσεις και τις πρόσφατες πορείες στην πόλη,είναι ξεκάθαρο ότι η δίωξη είναι πολιτική.Τέτοιου είδους πολιτικές διώξεις εντάσσονται στο κλίμα μηδενικής ανοχής που επιβάλει το κράτος απέναντι σε αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια.Τραγικό πρόσφατο παράδειγμα η διαμαρτυρία πολιτών στη Χαλκίδα για την επίσκεψη του προέδρου της δημοκρατίας Παπούλια, όπου η αστυνομία έκανε συλλήψεις με την κατηγορία “προσβολή του προέδρου της δημοκρατίας”.Σε μια άλλη περίπτωση στην Αθήνα ομάδα ατόμων του αναρχικού χώρου έκανε παρέμβαση σε ραδιοφωνικό σταθμό εκφράζοντας την συμπαράστασή της στα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης ”επαναστατικός αγώνας”. Μέσα σε λίγα λεπτά διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλαν στο σταθμό και συνέλαβαν 20 συντρόφους αποδίδοντάς τους την κατηγορία του εγκωμιασμού τρομοκρατικών πράξεων. Και στις δύο περιπτώσεις γίνεται ξεκάθαρο πως το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης υφίσταται μόνο όταν δεν είναι εχθρικό προς το καθεστώς.
Δεν μας ξαφνιάζει καθόλου η στάση των πάντα πρόθυμων αστυνομικών και δικαστικών αρχών του ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου το οποίο επιτίθεται στα λαϊκά στρώματα καταδικάζοντάς τα σε φτώχεια, ανέχεια, ανασφάλεια και σε ότι άλλο τραβάει η όρεξη των αφεντικών με στόχο την διασφάλιση των κερδών τους. Η πρακτική επιβολή αυτής της μεσαιωνικής κατάστασης γίνεται μέσω των γκλοπ, των βασανιστηρίων και των φυλακίσεων αγωνιστών που τόλμησαν να σηκώσουν το κεφάλι και να σταθούν απέναντί τους.Η όρεξη των μεγαλοκαρχαριών δεν θα σταματήσει παρά μόνο αν τους την κόψουμε εμείς μέσα από τον αγώνα μιας συνειδητοποιημένης κοινωνίας που παλεύει για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια ισότητα και ελευθερία.Τα μέσα ενός τέτοιου αγώνα δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται ως νόμιμα ή παράνομα αλλά μόνο ως δίκαια και αναγκαία.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης 1/2/2012 , ώρα 9:00 έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας.
( αφίσα αλληλεγγύης απο Πρέβεζα)

Author: Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης

Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης Αναρχική / Αντιεξουσιαστική Συλλογικότητα Λάρισας

3 thoughts on “Για την υπόθεση των 4 συντρόφων που δικάζονται για απαλλοτρίωση σούπερ μάρκετ”

  1. Καλησπερα.
    Αφου οι γυναικες δε δουλευαν οπως ισχυριζονται πολλοι για δεκαδες αιωνες τοτε η εργατικη ταξη αποτελουνταν μονο απο ανδρες-οι οποιοι δουλευαν. Και ολοι ξερουμε μεσα στους αιωνες ποσο υπεφερε η εργατικη ταξη..
    Απο τη μια υπηρχαν οι αυτοκρατορες,οι βασιλιαδες ,οι επισκοποι,οι αυλικοι κτλ και απο την αλλη η εργατικη ταξη την οποια διελυαν κατα περιοδους τα βασιλικα σκουπιδια. Ξερουμε ποσο δυσκολα η εργατικη ταξη απεκτησε δικαιωματα-δηλαδη οι ανδρες,με αγωνες και αιμα. Μην ξεχναμε την ιστορια και μην την παραποιουμε.Αυτο το λεω οχι σε εσας προσωπικα αλλα με αφορμη διαφορα ανιστορητα κειμενα που κυκλοφορουν. Των ανδροκτονων και ολιγον γυναικοκτονων καθεστωτων του χτες δεν πρεπει να αλλοιωνουν τον χαρακτηρα τους οι ”φεμινιστριες”.Oύτε φυσικα να αποκαλουν την κατα πολυ καταπιεζομενη εργατικη ταξη μεσα στους αιωνες καταπιεστικη.Καταπιεστες ηταν οι περισσοτεροι απο τους ”απο πανω”, οχι η εργατικη ταξη,δηλαδη οι ανδρες

  2. Ξαναδιαβαζοντας καποια πραγματα συμπεραινω πως οι γυναικες δουλευαν ανα περιοδους αλλα οχι οσο οι αντρες. Σιγουρα ομως οι αντρες κερδισαν δικαιωματα λογω των αγωνων τους
    (Αυτος που εκανε το πρωτο σχολιο)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *