Ο φασισμός αναπνέει στην αδιαφορία μας

Κάποιοι νόμιζαν πως την Κυριακή 18 Απριλίου θα πραγματοποιούσαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Λάρισας και ανενόχλητοι θα μόλυναν την ατμόσφαιρα με τις μισαλλόδοξες ιδέες τους. Μάλλον δεν υπολόγισαν καλά.

Από νωρίς το πρωί συγκεντρωθήκαμε στη κεντρική πλατεία άνθρωποι που δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεχάσουμε ποιος ήταν ο Γρίβας, τι πραγματικά έκανε και να μην αφήσουμε να αλωνίζουν οι νοσταλγοί του Χίτλερ και της χούντας ελεύθερα στους δρόμους. Το κάλεσμα του χουντικού συνδέσμου Λάρισας μπορεί να έλεγε για πυκνές γραμμές γενναίας φάλαγγας μελανοχιτώνων, που υπό τη συνοδεία θρυλικών εμβατηρίων θα παρέλαυνε στη πόλη αλλά όποιος βρισκόταν έξω, παρέλαση δεν είδε. Μάλλον δεν έλαβαν το μήνυμα που τους στείλαμε την προηγούμενη φορά. Στη Λάρισα ήταν, είναι και θα είναι ανεπιθύμητοι. Όσο σκούζουν για εθνικές υπερηφάνειες και ψάχνουν ευκαιρίες για να προπαγανδίσουν τα ρατσιστικά ιδεώδη τους θα τους φράζουμε το δρόμο. Για εκείνους που έχουν την αυταπάτη, ότι οι μπάτσοι ανέκοψαν την πορεία των χουντολάγνων και όχι η παρουσία των δεκάδων αντιφασιστών πλανιούνται οικτρά. Αν δεν υπήρχε καμιά φωνή αντίδρασης τότε οι μπάτσοι δεν θα είχαν κανένα λόγο να μην αφήσουν τους συνεργάτες τους να πραγματοποιήσουν το πανηγυράκι τους. Υπάρχουν φορές που ο μεγαλομαφιόζος θέλει να υπενθυμίσει στον μικρό μαφιόζο για το ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο και είναι το αφεντικό. Η φιλία τους όμως είναι τόσο δυνατή που ένα τέτοιο γεγονός δεν πρόκειται να τη χαλάσει. Μαζί θα πορεύονται μια ζωή και το κράτος θα τους χρησιμοποιεί όποτε και όπου το θελήσει.

Το άγαλμα του Γρίβα στη πλατεία Βησσαρίωνος προσβάλει κάθε άνθρωπο που δεν θέλει να ξεχάσει. Να ξεχάσει πως ο Γρίβας ήταν εκείνος που δημιούργησε την φιλοβασιλική και αντικομμουνιστική ομάδα Χ κατά τη γερμανική κατοχή με τις πλάτες της εξόριστης κυβέρνησης του Καΐρου. Να ξεχάσει πως με τα όπλα που τους προμήθευσαν οι γερμανοί συνεργάστηκαν άψογα με τα τάγματα ασφαλείας και τους Άγγλους στα Δεκεμβριανά. Να ξεχάσει ότι με μένος πολέμησε στο πλευρό της χωροφυλακής. Να ξεχάσει το 1974 που με τις ευλογίες της χούντας ο Γρίβας με την ΕΟΚΑ Β΄ ανατρέπει τη κυβέρνηση του Μακάριου με πραξικόπημα στη Κύπρο που είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί η τούρκικη εισβολή στο νησί.

Το αυγό του φιδιού βρίσκει πρόσφορο έδαφος να εκκολαφθεί όταν σιωπή και η ανοχή κυριαρχούν. Κανείς μας δεν έχει την όρεξη να παίξει τον ρόλο της κλωσομηχανής και να δώσει ζωή σε κάτι νοσηρό και βρώμικο. Είναι ανήθικο, να κάθεσαι απαθής, αφήνοντας το αυγό να επωάζεται όταν γνωρίζεις τι θα βγει από μέσα. Με πλήρη συνείδηση και χωρίς ηθικές αναστολές σπάς’το και άσε τον άρειο κρόκο να χυθεί στο πιο βαθύ πηγάδι.

Αντιφασίστριες/Αντιφασίστες

Author: Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης

Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης Αναρχική / Αντιεξουσιαστική Συλλογικότητα Λάρισας

Leave a Reply

Your email address will not be published.