Κείμενα που μοιράστηκαν με αφορμή την απεργία στις 24 Φλεβάρη

Ο Καπιταλισμός δε βελτιώνεται. Ανατρέπεται!

Με αφορμή την επαπειλούμενη πτώχευση της Ελλάδας και την οικονομική επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (και με τη σκιά του Δ.Ν.Τ. στο βάθος), προωθείται μια σειρά νέων μέτρων από την κυβέρνηση, τα οποία περιλαμβάνουν μείωση μισθών, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων (οκτάωρο, 14ος μισθός, συλλογικές συμβάσεις), ελαστικοποίηση της εργασίας. Όλα αυτά με μαθηματική ακρίβεια θα αυξήσουν την ανεργία, θα ανοίξουν κι άλλο το χάσμα φτωχών και πλουσίων και θα χειροτερέψουν τις συνθήκες ζωής για το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Επιχειρείται δηλαδή την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι και γενικότερα οι κατώτερες κοινωνικές τάξεις, ενώ οι τράπεζες, οι μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες και τα πολιτικά φερέφωνά τους να μένουν στο απυρόβλητο.

Για να πειστεί η κοινωνία για την «αναγκαιότητα» των παραπάνω μέτρων, ο κρατικός μηχανισμός τα προωθεί ως ζητήματα «εθνικής σωτηρίας». Επιχειρείται δηλαδή ο αποπροσανατολισμός του λαού ώστε, αντί οι εργαζόμενοι να παλεύουν για τα εργασιακά τους δικαιώματα, να στοιχίζονται πίσω από το Κεφάλαιο υπό το φόβο της απώλειας της «εθνικής κυριαρχίας». Προωθείται το σύνθημα ότι «όλοι μαζί» πρέπει να κάνουμε «θυσίες» και «υποχωρήσεις» για το «καλό της χώρας», χωρίς φυσικά να κατονομάζονται οι πραγματικοί υπαίτιοι.

Τα ΜΜΕ παίζουν το σημαντικότερο ρόλο στη δημιουργία ενός κλίματος φόβου και ανασφάλειας από τη μία και κοινωνικής συναίνεσης από την άλλη, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο σε όσους προωθούν τόσα χρόνια τις πολιτικές που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση να παρουσιάζονται για άλλη μια φορά ως σωτήρες. Ένα άλλο επίπεδο του αποπροσανατολισμού που περιγράψαμε είναι η εφεύρεση ενός εσωτερικού εχθρού. Ο ρόλος αυτός επιβάλλεται στο πιό εξαθλιωμένο κομμάτι της κοινωνίας, τους μετανάστες. Για άλλη μία φορά σκοπίμως στρέφεται πάνω τους η κοινωνική δυσαρέσκεια που προκαλεί η ανεργία και η εργασιακή ανασφάλεια.

Εδώ παίζει κρίσιμο ρόλο για το σύστημα ο Λόγος της ακροδεξιάς ο οποίος, με το πρόσχημα της εθνικής καθαρότητας και του μίσους για τον «Άλλο», το διαφορετικό, πιστώνει στους μετανάστες κάθετί κακό, από την απώλεια των θέσεων εργασίας μέχρι την εγκληματικότητα. Οι κάθε είδους παρακρατικές φασιστικές συμμορίες αποτελούν μια χρήσιμη εφεδρεία για το Κράτος και δεν είναι τυχαίο ότι κινητοποιούνται εντονότερα σε περιόδους κοινωνικής αναταραχής και έντονης αμφισβήτησης απέναντι στους θεσμούς. Με την είσοδο μάλιστα των φασιστών στη Βουλή, μέσω του ΛΑΟΣ, και τη συνεχή προώθηση τους από τα ΜΜΕ νομιμοποιούνται απέναντι στην κοινωνία φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές και γίνονται κομμάτι της επίσημης κρατικής πολιτικής. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να ζητούν δημοψήφισμα ενάντια στο βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της αξιοπρεπούς και ισότιμης διαβίωσης ενός ανθρώπου στον τόπο όπου επιλέγει να ζήσει.

Κατεβαίνουμε στην απεργία διότι, παρόλο που οι εργατοπατέρες της έχουν δώσει «εθιμοτυπικό» χαρακτήρα με τις απεργίες της μιας μέρας, θεωρούμε ότι μπορούν ακόμη να αποτελέσουν έναν τρόπο πάλης αλλά και διάδοσης του Λόγου μας στην κοινωνία. Μπορεί η αφορμή που συσπειρώνει αυτή τη στιγμή τους εργαζόμενους να είναι τα νέα οικονομικά μέτρα, όμως γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Εντοπίζεται στο χρηματιστηριακό καπιταλιστικό σύστημα όπου, όσο κι αν βελτιώνονται τα μέσα παραγωγής και η τεχνολογία, προϋποθέτει με τη μαθηματική ακρίβεια μιας συνάρτησης την ύπαρξη φτωχών και πλουσίων. Εμείς θεωρούμε αναγκαίο να δυναμώσουμε την αντίσταση σ’ αυτό το καπιταλιστικό τερατούργημα μέσω και της οργάνωσης των εργαζομένων σε αυτόνομα σωματεία βάσης και της ανάπτυξης δεσμών ταξικής αλληλεγγύης μεταξύ διαφορετικών εργασιακών κλάδων, μεταξύ ελλήνων και ξένων εργατών. Θεωρούμε αναγκαία την απαλλοτρίωση των μέσων παραγωγής και του κοινωνικού και φυσικού πλούτου από τους ίδιους τους παραγωγούς και την κοινωνική τους ιδιοκτησία, όπως και τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της εργασίας, από τη μισθωτή σκλαβιά στη δημιουργική εργασία που θα απελευθερώνει το άτομο, έως την τελική ανατροπή των οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων που παράγει το παρόν σύστημα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕ ΓΓΥΗ, ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΑΥΤΟΘΕΣΜΙΣΗ

Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Την Κυριακή 20/2 αποφασίσαμε να δώσουμε μια δυναμική απάντηση στο Φασισμό. Ο δήμαρχος της πόλης κ. Τζανακούλης τοποθέτησε στην πλατεία Αγ. Βησσαρίωνα τη προτομή του Γρίβα.

Ο Γρίβας κατά την Γερμανική κατοχή ίδρυσε την φιλοβασιλική και αντικομμουνιστική οργάνωση Χ. Η Χ λειτούργησε εκ μέρους της εξόριστης κυβέρνησης του Καϊρου και των Άγγλων ενώ δεν πολέμησε ποτέ τους Γερμανούς. Μετά την απελευθέρωση και κατά τα Δεκεμβριανά οι Χίτες πολέμησαν τον ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ στην μάχη της Αθήνας στο πλευρό των ταγματασφαλιτών και των Άγγλων, ενώ συνέχισαν την τρομοκρατική και δολοφονική της δράση ενάντια στους αντάρτες κατά την περίοδο της “λευκής τρομοκρατίας” μετά την προδοτική συμφωνία της Βάρκιζας. Τη δεκαετία του ’60 συνέχισε την φασιστική του δράση με τον ΕΟΚΑ Β’ όπου δολοφονούσε σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους κομμουνιστές. Μετά το ’67 ο ΕΟΚΑ Β’ συνεργάστηκε με τη Χούντα και συμμετείχε στο πραξικόπημα και την ανατροπή του Μακάριου όπου εν τέλει οδήγησε στην Τούρκικη εισβολή.

Η τοποθέτηση της προτομής ήταν λογικό να προκαλέσει αγανάκτηση σε όλους όσους μπορούν και θυμούνται ακόμα τα βασανιστήρια και την εξορία στα ξερονήσια της πλειοψηφίας των αντιστασιακών κατά της Γερμανικής κατοχής, σε όλους όσους μπορούν και θυμούνται ακόμα ότι οι δωσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες μετά την αποχώρηση των Γερμανών και με την υποστήριξη των Άγγλων συνέχισαν να βασανίζουν τον τόπο, σε όλους όσους μπορούν και θυμούνται ακόμα το ολοκαύτωμα από βόμβες ΝΑΠΑΛΜ και τα καμμένα κορμιά όσων πολέμησαν τον φασισμό στο Γράμμο.

Μετά την τοποθέτηση της προτομής και τη δήλωση διαμαρτυρίας αριστερών Κυπρίων φοιτητών, η συμμορία του Βασιλικού Ελληνικού Πατριωτικού Συνδέσμου εξαπέλυσε απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ανθρώπινης ζωής σε τοπική εφημερίδα. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«..Προσοχή λοιπόν, γιατί πρώτον έχει αρκετό κρύο για να πέσει κανείς στο συντριβάνι της πλατείας κατά λάθος ή για να σκοντάψει στα σκαλιά της εκκλησίας…».

Στο πρόσφατο παρελθόν επανειλημμένα έχουν δημοσιευτεί από τους ίδιους απειλές όπως «Προσέξτε, γιατί το ποτάμι που ακούει στο όνομα εθνικιστικό κίνημα , γίνεται ολοένα και πιο ορμητικό. ….. Προσέξτε, γιατί πολύ απλά η ιστορία επαναλαμβάνεται…(15/2/10)»

«Τα τιμημένα λάβαρα του εθνικισμού υψώνονται παντού. Στα σχολεία, στις δουλείες μας και στις πλατείες. Θα προχωρήσουμε και θα φτάσουμε στο στόχο μας. Αυτή τη φορά ο εθνικισμός θα θριαμβεύσει και τα εμβατήρια θα κάνουν τα κορμιά σας να παραλύσουν από φόβο (9/9/09)»

«…οι σάλπιγγες από τα εμβατήρια και η πορεία της γενναίας φάλαγγας των Λαρισαίων μελανοχιτόνων έκανε τους αστούς προοδευτικούς να κρυφτούν στα σπίτια τους (15/2/10)»

Είναι προφανές ότι τέτοιες απόψεις – προκλήσεις – απειλές οι οποίες χρήζουν εισαγγελικής παρέμβασης ακόμα και στα πλαίσια αυτής της αστικής δημοκρατίας δεν μπορούν να φιλοξενούνται και να προβάλλονται στα ΜΜΕ στα πλαίσια του πλουραλισμού ή της δημοκρατικής ανοχής.

Πολλές από τις απειλές έχουν γίνει πράξη. Αναφέρουμε:

φασιστική επίθεση κουκουλοφόρου με μαχαίρι σε σύντροφο κάτω από το σπίτι του,

επίθεση με μαχαίρι σε αφισοκολλητές

επίθεση με πέτρες οπού πρωταγωνιστής ήταν ο αρχισυμμορίτης ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΧΑΜΟΣ στην Ιατρική σχολή με την πλήρη κάλυψη της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στο Δικαστικό μετά την μεγαλειώδη Πανελλαδική πορεία ενάντια στο τρομονόμο.

Επίσης κατά την διάρκεια παλιότερης πορείας του Πατριωτικού Συνδέσμου έγιναν επιθέσεις κατά ανυποψίαστων μεταναστών, πράγμα που συνέβη και μετά την τελευταία τους πορεία.

Το πρωινό της Κυριακής ομάδα 60 αντιφασιστών και αντιφασιστριών αποφάσισε να πραγματοποιήσει παρέμβαση στην πλατεία όπου βρίσκεται η προτομή του Γρίβα. Οι συμμορίτες – γερμανοτσολιάδες του Συνδέσμου μαζί με μέλη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να κάνουν τις απειλές τους πράξη…….

Τους ευχόμαστε Καλή Ανάρρωση…

Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν να γλυτώσουν τους νεοναζί και ανάγκασαν τους αντιφασίστες/στριες να οδηγηθούν στην Πλατεία Ταχυδρομείου όπου πραγματοποιούσε συγκέντρωση η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία. Οι αντιφασίστες\στριες αναγκάστηκαν να μπουν στην Ιατρική σχολή όπου και εγκλωβίστηκαν από τα ΜΑΤ. Μόνο έτσι θα ήταν δυνατό οι φασίστες να πραγματοποιήσουνε την πορεία τους που δεν ξεπερνούσε τα 30 άτομα. Η αστυνομία προχώρησε σε 4 προσαγωγές ατόμων που απλά κοίταζαν τα τεκταινόμενα και ξυλοκόπησαν έναν από αυτούς. Οι προσαγωγές δυο κοριτσιών μετατράπηκαν σε σύλληψη μετά την μήνυση του υπανθρώπου μέλους της Ν.Ε. του ΛΑΟΣ και γνωστό για τη φασιστική του δράση στο παρελθόν ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ.

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης οπού οι φασιστικές δράσεις εντείνονται καθώς το παρακράτος καλείται να κάνει την βρώμικη δουλεία του Κράτους. Και αναφέρονται τα εξής: Μόνο τους τελευταίους μήνες είχαμε επίθεση φασιστικών στοιχείων σε βάρος κατοίκων των Αμπελοκήπων (στην Αθήνα) σε συγκέντρωση ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό, μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στο Στέκι Μεταναστών Χανίων και άλλους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους (Αμπελόκηποι Θεσ/κης, Πάρκο Τρίτση, BuenaVentura, ΥΦΑΝΕΤ), φωτιά στην Εβραϊκή Συναγωγή των Χανίων, ενώ καθημερινά είναι τα φαινόμενα επιθέσεων και ξυλοδαρμών μεταναστών.

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ,

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΧΤΕΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΧΙΤΗ ΓΡΙΒΑ ΚΑΙ ΤΗΝ

ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΜΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ

ΙΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Author: Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης

Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης Αναρχική / Αντιεξουσιαστική Συλλογικότητα Λάρισας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *