Ενάντια σε κάθε φασίστα και ρατσιστή σε Ελλάδα, Ρωσία και παντού

Η Ρωσία είναι η χώρα με τους περισσότερους φασίστες και νεοναζί παγκοσμίως.

Στις 26 Δεκεμβρίου στη Ρωσία δολοφονήθηκε ένας Γκανέζος μετανάστης. Το βίντεο έφερε τη σημαία της Σβάστικας.

Οι Ρώσοι νεοναζί δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο το βίντεο το οποίο απεικονίζει την μοιραία και αποτρόπαια επίθεσή τους εναντίον του κοντά στη Μόσχα στα τέλη Δεκεμβρίου και τελικά τη μετέδωσαν το περασμένο Σάββατο στα ρωσικά ΜΜΕ.

Ο άνδρας εξέπνευσε σε νοσοκομείο υποκύπτοντας στα τραύματα από τις δεκάδες μαχαιριές που του κατάφεραν οι νεοναζί στην επίθεσή τους την 26η Δεκεμβρίου.

Η ρωσική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το βίντεο – που αναρτήθηκε το βράδυ της Παρασκευής – είναι αυθεντικό. Το βίντεο περιλαμβάνει επίσης τις προτροπές ενός μασκοφορεμένου άνδρα, καθισμένου μπροστά σε μια σημαία με τη σβάστικα, να υπάρξουν και άλλες επιθέσεις αυτού του είδους.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικρίνουν επί χρόνια την κυβέρνηση της Ρωσίας ότι δεν παίρνει επαρκή μέτρα για την αντιμετώπιση του ακροδεξιού εξτρεμισμού.

Άλλα δύο βίντεο που απεικόνιζαν τις δολοφονίες ενός Τατζικιστανού και ενός άνδρα από την περιοχή του Καυκάσου από μασκοφόρους νεοναζί, κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο τα τελευταία δυο χρόνια. Ο ένας αποκεφαλίζεται με μαχαίρι και ο δεύτερος πυροβολείται στο κεφάλι.

Το 2004 έφηβοι εθνικιστές μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου ένα εννιάχρονο κορίτσι Τατζικιστανικής καταγωγής στην Αγ. Πετρούπολη. Η κατηγορία που τους επιβλήθηκε από το δικαστήριο ήταν ¨χουλιγκανισμός¨ και η ποινή τους για τη δολοφονία ήταν 18 μήνες σε έξι απο τους συμμετέχοντες και πέντε χρόνια σε έναν.

Στις 19 Γενάρη 2009, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Μόσχας δολοφονήθηκαν ο δικηγόρος Στανισλάβ Μαρκέλοβ και η δημοσιογράφος Αναστάζια Μπαμπούροβα. Ο δολοφόνος τους εκτέλεσε με πιστόλι με σιγαστήρα όταν επέστρεφαν από συνέντευξη Τύπου εναντίον της πρόωρης αποφυλάκισης του συνταγματάρχη Γιούρι Μπουντάνοφ που είχε βιάσει και σκοτώσει μια Τσετσένα κοπέλα.

Στη Ρωσία καταγράφηκαν 74 δολοφονίες με ρατσιστικά κίνητρα το 2009 και ήδη 3 απο την αρχή του νέου χρόνου. Ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι από το 2005 τα θύματα πλησιάζουν τον αριθμό των 800.

Για εσάς που έχετε κάνει καταφύγιο τον καναπέ σας και δηλώνετε αμέτοχοι στα δρώμενα, σας δίνουμε μια γεύση πραγματικότητας. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ένα από τα προαναφερθέντα βίντεο.

http://robert-lindsay.blogspot.com/2007/08/russian-neo-nazi-beheading-video.html?zx=50853ba735f952a9

Το όνομά του ήταν

Shamil Odamanov, ετών 23

Με αφορμή την πιο πρόσφατη επίθεση, το αντιφασιστικό κίνημα της Ρωσίας τραβάει την γραμμή στο χώμα και κηρύττει την 19η Γενάρη ως Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης.

Εμείς από την άκρη της Μεσογείου, έχοντας δεχτεί τη καταστολή και το φασισμό στο πετσί μας, άλλοτε με χούντες, άλλοτε με τους τρομονόμους των πολιτικάντηδων, άλλοτε με το μαχαίρι ή το γκλομπ του ένστολου ή μη ένστολου φασίστα, δηλώνουμε Μηδενική Ανοχή στις επιθέσεις κατά των μεταναστών και των αγωνιστών του σήμερα.

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΟΠΟΥ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης (Ι.Κ.Α)

Αντιφασιστική Δράση Λάρισας (AntiFa)

Author: Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης

Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης Αναρχική / Αντιεξουσιαστική Συλλογικότητα Λάρισας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *